Waarom ook jij een grote wijnproever bent

Er bestaat niet iets zoals een geboren wijnproever. Het maakt niet uit hoeveel je weet over wijn, wijnproeven kan je leren ! Het lijkt mij zó fijn om samen met jou op ontdekking te gaan in de héérlijke wereld van geuren en smaken…

De gemiddelde volwassene kan meer dan 1.000 geuren onderscheiden. Heel wat van die aroma's vind je terug in wijn. Het enige wat je nodig hebt is een houvast en een beetje zelfvertrouwen.

Proeven is in de essentie een subjectieve aangelegenheid : er bestaat geen juist of fout. Het is een boeiende ontdekking om aroma's (in jonge wijnen) of het bouquet (in oudere wijnen) te ontdekken.

Het belangrijkste aspect van elke wijn is dat je ervan geniet.

'Hoe leer ik wijn proeven' zal mijn eerste 'cursus' zijn. Geen zware theorieën, maar puur fun! De neus en mondbeleving zullen ongetwijfeld geprikkeld worden. Bovendien wil ik je graag leren hoe de kwaliteit van een wijn te beoordelen en hoe je er het meest kan uithalen.

Heb je zelf nog een leuk idee wat ik kan meenemen in de uitwerking van de cursus ? Suggesties zijn altijd welkom door een mailtje te sturen naar hallo@wijnbelevingmetanja.be

In het najaar 2021 kan je de cursus 'Hoe leer ik wijn proeven' boeken in de webshop. De cursus gaat door bij 10 inschrijvingen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd