fbpx

Wijntip van het moment

Een oh-zo-heerlijke combinatie bij Moscato d’Asti : aardbeien met basilicum ! 

Hoeveel banale Moscato d’Asti wijnen zijn er niet … Tijdens mijn wijnontdekking in Piemonte heb ik dé beste gevonden : slechts 5,5° alcohol, maar van een ongeziene puurheid: het zuiverste muskaatfruit, héél druivig en in de mond een explosie van fruit, fijn parelend met een lange afdronk. WineSpectator plaatst deze Moscato d’Asti trouwens bij de 5 beste. Geheel terecht! We hebben het hier over de Piasa Sanmaurizio 2019 van het wijndomein Forteto della Luja
Sommige sommeliers decanteren deze wijn om de bubbel te laten vervliegen en zo de rijke aroma’s van de muskaatdruif op de voorgrond te brengen. Je ziet, ook met wijn kan je experimenteren! De moeite waard om eens uit te proberen. Ik ben benieuwd wat jouw voorkeur geniet. Laat je het mij weten ?
Soms ligt dé perfecte wine/food combinatie zo voor het grijpen. Dit is ook het geval bij deze Moscato d’Asti. Droom maar eventjes weg… Je zit in een luie stoel buiten in de tuin op blote voeten. De warme zonnestralen strelen je gezicht en een zacht briesje brengt een welkome verfrissing. Je proeft van de heerlijke verse aardbeien met basilicum – puur, zonder meer. Vervolgens nip je aan je glas wijn en ervaart de sensatie van rijpe druiven en de fijne parel … en je sluit je ogen en geniet ! 
Geniet even mee van het volgende filmpje : Moscato d’Asti DOCG Pian Sanmaurizio 2019

Deze mooie Moscato d’Asti kan je hier bestellen De prijs/kwaliteit verhouding is niet te evenaren.

Laat een reactie achter