fbpx

Waarom ook jij een grote wijnproever bent

Er bestaat niet iets zoals een geboren wijnproever. Het maakt niet uit hoeveel je weet over wijn, wijnproeven kan je leren ! Het lijkt mij zó fijn om samen met jou op ontdekking te gaan in de héérlijke wereld van geuren en smaken…

De gemiddelde volwassene kan meer dan 1.000 geuren onderscheiden. Heel wat van die aroma’s vind je terug in wijn. Het enige wat je nodig heb is een houvast en een beetje zelfvertrouwen.
 
Proeven is in de essentie een subjectieve aangelegenheid : er bestaat geen juist of fout. Het is een boeiende ontdekking om de aroma’s (in jonge wijnen) of het bouquet (in oudere wijnen) te ontdekken.
 
Het belangrijkste aspect van elke wijn is dat je ervan geniet.
 
In dit Corona tijdperk ben ik bezig een cursus ‘hoe leer ik wijn proeven’ uit te werken om in het najaar te lanceren voor maximum 15 personen. Afhankelijk van de interesse kan ik hem meermaals organiseren 🙂
 
Geen zware theorieën maar puur fun ! De neus en mondbeleving zullen ongetwijfeld geprikkeld worden. Bovendien wil ik jou graag leren hoe de kwaliteit van een wijn te beoordelen en hoe je er het meest kan uithalen.
 
Heb je nog een leuk idee wat ik kan meenemen in de uitwerking van de cursus ? Suggesties zijn welkom ! 
Zin om je aroma vaardigheden aan te scherpen ? Laat het mij even weten via mail naar hallo@wijnbelevingmetanja.be 

Laat een reactie achter