fbpx

Summertime@Sassenbroek

Kom genieten van de zomer in de wijngaard Sassenbroek in Borgloon.
Van 2 juli tem 30 augustus ontvangen wij je elk weekend in ons pop-uprestaurant ‘Summertime@Sassenbroek’

Er zijn 3 formules waar je uit kan kiezen

  1. Tapas menu
    Tijdens deze momenten geniet je op het mooiste terras van Limburg van onze heerlijke wijnen met zalige tapasgerechten. 
      * Tapas menu carte de claire: 3 wijnen met 3 kleine gerechten
       * Tapas menu Les surprises de Martin: 5 wijnen met 5 kleine gerechten

  2. Chef’s Table
    Elk weekend een andere topchef!
    Elke Chef’s Table start met een tasting van 5 wijnen. Nadien mag je genieten van een héérlijk 5 gangen lunch / diner.
    De wijnen van het domein zullen samen met zorgvuldig uitgezochte pareltjes uit Piemonte de eerste viool spelen waarbij onze topchefs passende gerechten creëren.
    Er is ook steeds een volwaardig vegetarisch alternatief.
    Bij boeking van dit type ontvang je een voucher voor de bepaling van je persoonlijke wijnprofiel door Anja op een datum naar keuze. 

  3. Tastings
    Een aantal begeleide tastings van 5 wijnen staan op het programma. We gaan samen de aroma’s en geuren van de wijnen ontdekken en proeven.
    1. Tapas menu
      Tijdens deze momenten geniet je op het mooiste terras van Limburg van onze heerlijke wijnen met zalige tapasgerechten.
      • Tapas menu carte de claire: 3 wijnen met 3 kleine gerechten
      • Tapas menu Les surprises de Martin: 5 wijnen met 5 kleine gerechten
     
    1. Chef’s Table
      Elk weekend een andere topchef!
      Elke Chef’s Table start met een tasting van 5 wijnen. Nadien mag je genieten van een héérlijk 5 gangen lunch / diner.
      De wijnen van het domein zullen samen met zorgvuldig uitgezochte pareltjes uit Piemonte de eerste viool spelen waarbij onze topchefs passende gerechten creëren.
      Bij boeking van dit type ontvang je een voucher voor de bepaling van je persoonlijke wijnprofiel door Anja op een datum naar keuze.

    2. Tastings
      Een aantal begeleide tastings van 5 wijnen staan op het programma. We gaan samen de aroma’s en geuren van de wijnen ontdekken en proeven.

*Elk menu is voorzien van een volwaardig vegetarisch alternatief

Tapas menu
€59 all-in pp / €95 all-in pp

Chef’s Table
€159 all-in pp

Tastings
€15 pp

Organisatie:

Wijndomein Sassenbroek

Het domein is een kleinschalige productie van Vlaamse mousserende kwaliteitswijn volgens de traditionele methode.

Johan Bellens is de wijngaardenier en wijnmaker. Met zijn achtergrond als tuin- en landschapsarchitect en zijn jarenlange ervaring in de tuinbouw, weet hij als geen ander hoe je een wijngaard kan laten floreren.

Het wijnmaken leerde hij onder andere van Geurt van Rennes tijdens een opleiding wijnbouwer.

Een doorgedreven kennis gecombineerd met de passie voor het métier, en een niet aflatend enthousiasme leiden tot een topproduct.

Karen Smets, de echtgenote van Johan, staat in voor het administratieve luik, voor de PR en voor de verkoop.

Website Wijndomein Sassenbroek

Anja Janssen - Wijnbeleving met Anja

Anja is gepassioneerd door mooie, pure wijnen. Haar hart ligt in Piemonte waar ze op zoek gaat naar de mooiste kunst in de fles.

Zij streeft ernaar om de mensen te laten Genieten van een authentieke wijnbeleving weg van de grote massa.

Vandaag is zij in de running voor het diploma WSET level 4 te halen, de hoogste wijnopleiding in de BeNeLux van internationaal topniveau.

Begin maart nam zij contact met Karen van het wijndomein Sassenbroek en vandaag is Summertime@Sassenbroek een feit.

Menu's

1. Tapas menu

Trees Tresinie (juli)

Treesje kookt…

omdat de tadaaafactor te vinden is in eten, drinken en natuur.

omdat het fijn is mooie dingen te maken en te delen.

Met dit menu gaat u zeker niet met honger van tafel.

Summertime at Sassenbroek
  • La carte de Claire
  • Les surprises de Martin

Met variaties
Echte kibbeling met homemade tartaarsaus
Artisanale hotdogs
Kruidige couscous met Marokkaanse gehaktbal of gegrilde geitenkaas
Bloody cheesecake

Is afwisselend en kan bijvoorbeeld bevatten:
Het plankje van Martin
De carpaccio van Martin
De pasta van Martin
Het slaatje van Martin
Het potje van Martin

Peppe en Marcus

Peppe & Marcus (augustus)

Pure Italiaanse smaken met een creatieve twist.

Culinaire speurneus Peppe Lazzarino en creatieve foodie Marc Steyfkens zetten de authentieke Italiaanse keuken op een piédestal. Hun gerechten drijven op pure smaken met een culinaire toets. Proeven doe je met al je zintuigen. En net als je denkt dat hun keuken geen geheimen meer heeft, komen ze met frisse vindingrijke creaties op de proppen.

  • Menu 3 - gangen
  • Menu - 5 gangen

Voorgerecht
Buratta / gebrande pompelmoes / meloen

Verse pasta
Ravioli / zomerbouillon / salie / truffel

Dessert 
Ricotta / vijg / fior di latte ijs

Voorgerecht 1 
Buratta / gebrande pompelmoes / meloen

Voorgerecht 2
Carpaccio / crème van coeur de boeuf

Verse pasta
Ravioli / zomerbouillon / salie / truffel

Hoofdgerecht
Zwaardvis (grill) / limoen / fregola

Dessert 
Ricotta / vijg / fior di latte ijs

Danny Vanderhoven (augustus)

Danny verrast je met dagverse producten en zijn tapasgerechten zullen een creatie van het moment zijn. 

2. Chef's table

Danny Vanderhoven (04/07 & 18/07)

Danny geeft de aftrap van de Chef’s Table. Zijn openingsmenu zal een verrassing blijven tot 04/07. Absoluut een aanrader voor wie houdt van mysterie en avontuur.

Met l’atelier du Goût verzorgt Danny lunches en diners op locatie. “We bekijken dit heel ruim: van ontbijt tot pick-nick, een receptie of een barbecue tot een sterren-diner,.. alles is mogelijk waarbij ons mobiel restaurant een deel van de beleving zal zijn. 

Facebook L’atélier du Goût

Sam Van Houcke (04/07 & 18/07 & 1-2/08 & 15-16/08)

Sam heeft zijn vaardigheden als chef niet te danken aan opgedane ervaring bij grote restaurants. In plaats daarvan heeft hij zijn naam gemaakt bij het grote publiek door mee te doen aan internationale wedstrijden. 
Na een overgangsjaar waarin hij grote prijzen won, zoals de EUropese ‘Global Chef Challenge’, opende hij restaurant Maste in Gent. In dit restaurant staat de Hygge-cultuur – de Deense gezelligheid – centraal.

Website Restaurant Maste

  • Menu

Snacks & Teasers
Knäckebröd / verse kaas / bieslook
Aardappel / zalmforel eitjes
Tomaat / kikkererwt / wilde tijm
Aebleskiver / paling / mierikswortel
______________________________________

Gerookte makreel / rammenas / gekonfijte bergamot
Paltheasta / kalfsnek / daslook
Rib eye / paprika / groene kruiden
Appel / amandel / moerasspirea

Benne (28-29/08)

Benne is een jonge chef die gefascineerd raakte door de zuivere keuken nadat hij afstudeerde als cultuursocioloog. Het lijkt een grote stap, van sociologie naar gastronomie. Zijn sociologische achtergrond gaf Benne een kritische houding mee in de keuken en voedde zijn nieuwsgierigheid naar hoe mensen eten, zij het in hun eentje of in het gezelschap van vrienden en familie.

Benne volgde een intensieve koksopleiding, liep verschillende stages en heeft een professionele opleiding van 4 jaar tot sommelier genoten. 

Website Benne

  • Menu

Gefermenteerde komkommer / verbena
Gerookte rode paprika /  karditsel geitenkaas en Belgische Eryngii
Zeewolf / karnemelk / kelp zeewier
Gelakt Mangalica varken / geroosterde wortel / aubergine
Vijgenblad ijs / hennep zaad / witte chocolade

Giovani Oosters (09/08)

Naast het restaurant/hotel Vous Lé Vous te Wimmertingen, baat Giovani nog een brasserie uit in het centrum van Hasselt.

Het Smaaksalon is gelegen langs de toeristische dienst en in een van de mooiste panden van Hasselt.

“Ik vertrek het liefst van seizoensgroenten om mijn gerechten te creëren.”

Websites: Smaaksalon | Vous Lé Vous | Smaakfabriek

  • Menu

Hapjes
Appelpraline met komkommer / selder / appel
Hummus dip wortel / barbecue worteltjes
Hummus dip bloemkool / bloemkoolroosjes
______________________________________

Heldere tomatenconsommé / tomatensoorten

Céviche van zeebaars / sinaasappel / avocado / olijfkomkommer / pareltjes van citrus

Filet Pure en wang van kalfs / aubergine crème / vanille / kruiden en bloemen uit de tuin
Side dishes: Erwten / fetakaas - Aardappel / romeinse kervel- Paprika / basilicum

Perziken uit de tuin met vanille crème / gekarameliseerd Italiaans eiwit en frambozen

Kevin Bonanno (11/07 & 08/08, 22/08)

Kevin wil zich als Personal Chef onderscheiden door diners op maat uit te werken. Geen standaard formules met voorbedachte menu’s dus.

Kok bij Hoeve Saint-Paul
Sous chef bij Aan tafel bij Luc Bellings
Chef kok bij Restaurant Le Cinquième

Website Le 5ieme

  • Menu

Noordzeekrab / avocado / ponzu / noedels / groene appel
San Marzano tomaat / rammenas / parmezaan / basilicum
Noordzeevis / venkel / courgette / gerookte paling
Hoevekip / koningszwam / tuinboon / vadouvan
Perzik / yoghurt / merengue / vlierbloesem

Guy Weyts (24-25/07)

Stoke Outdoor Cooking uit Mol-Donk werd bij ‘Kooktalent van Vlaanderen’ uitgeroepen tot concept van het jaar. Het cateringbedrijf van Guy Weyts en Fabi Lemants kiest voluit voor culinaire beleving met de Ofyr-barbecue als blikvanger.

Meesterchef Guy Weyts stond 21 jaar lang achter het fornuis van restaurant De Pas (later Passe-Vite) in Retie. 7 jaar geleden startte hij een cateringbedrijf op, waarmee hij wereldwijd actief is.

Website Eatertainment

  • Menu

Hapje
Smoked burrata / geraspte coueur de boeuf / jalapeño / chipotle / crumble zwarte olijf en pijnboompitten / Gerookte paling
______________________________________

Vitello tonato STOKE-style / picanha van melkkalfgeroosterd boven beukenhout / salsa van bonito tonijn met gribiche tartaar.
Dorade Royale op een crème van aubergine "moutabal" / bonte mix van parelcouscous met Arabische aromaten / krokant van durum tarwe.
Tagliata van grainfed runds-brisket / zalf van gebrande wortel en bataat met een vleugje kerrie / gemarineerde tomaat / olie van venkelzaad.
Speelse smaken van ananas / muscovado suiker en rum / mousse van mango / crunch van rode vruchten.

Summertime at Sassenbroek

Seafood at Sassenbroek (14/08)

Geniet van al het heerlijks uit de zee in ons prachtig pop-up restaurant in de wijngaard. Chef Patrick (P-Quisine) tovert topgerechtjes bij onze wijnen van eigen bodem en bij onze zorgvuldige uitgezochte pareltjes uit Piemonte.

 Uw en onze gezondheid staan voorop en we zijn dan ook volledig Corona-proof! De plaatsen zijn beperkt tot 36. We hanteren een voorschot van 50 EUR en de wijnen worden per glas aangerekend. 

Instagram P-Quisine

  • Menu

Tian van crab & rivierkreeftjes met warm gerookte zalm / salsa van mango en limoen / zoetwater scampi
Kort gebakken st-Jacobsvrucht / zalf van doperwten en rode biet / crumble van peer en gember
Mousseline van Tomboshoeve aardappel
Mosseltjes, vongole, zomeroester, wijting en gerookte paling in eigen schuim
Halve babykreeft op roulade van Iberico varken / tapenade van zwarte olijf / wortel - ras el hanout jus
Sweet treats to finish

3. Tastings

Een aantal begeleide tastings van 5 wijnen staan op het programma. Samen ontdekken we de aroma’s en geuren van de wijnen van het domein Sassenbroek en pareltjes uit Piemonte. 

Summertime at Sassenbroek

Ticket reservering: