Een oh-zo-heerlijke combinatie bij Moscato d’Asti : aardbeien met basilicum !

Hoeveel banale Moscato d'Asti wijnen zijn er niet ... Tijdens mijn wijnontdekking in Piemonte heb ik dé beste gevonden : slechts 5,5°C alcohol, maar van een ongeziene puurheid: het zuiverste muskaatfruit, héél druivig en in de mond een explosie van fruit, fijn parelend met een lange afdronk. WineSpectator plaatst deze Moscato d'Asti trouwens bij de 5 beste. Geheel terecht ! We hebben het hier over de Piasa Sanmaurizio van het wijndomein Forteto della Luja.
Sommige sommeliers decanteren deze wijn om de bubbel te laten vervliegen en zo de rijke aroma's van de muskaatdruif op de voorgrond te brengen. Je ziet, ook met wijn kan je experimenteren ! De moeite waard om eens uit te proberen. Ik ben benieuwd wat jouw voorkeur geniet. Laat je het mij weten ?

Soms ligt dé perfecte wijn/gerecht combinatie zo voor het grijpen. Dit is ook het geval bij deze Moscato d'Asti. Droom maar eventjes weg, lekker onderuit gezakt. Warme zonnestralen strelen je gezicht en een zacht briesje brengt een welkome verfrissing. Je proeft de heerlijke verse aardbeien met basilicum - puur, zonder meer. Vervolgens nip je aan je glas wijn en ervaart de sensatie van rijpe druiven en een fijne pareling... je sluit je ogen en geniet !

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd